Curatare saltele AZI:

0750 40 75 36

Tot ce trebuie să știi despre curățarea saltelei

Te ajutăm să îți dai seama dacă poți curăța tu petele pe care le ai pe saltea sau e nevoie să apelezi la o firmă specializată de curățare cu aparate profesionale și cât ar costa serviciile de curățare și igienizare saltele.

De unde apar petele galbene de pe saltea?

Pe saltea pot aparea pete galbene cauzate de transpiratie sau alte secretii corporale, uleiuri de corp, lichide sau alimente varsate si chiar si urina. Cu cat sunt mai vechi, petele galbene de pe saltea devin mai greu de curatat!

Cum se curata petele galbene de pe saltea?

Petele proaspete si de mici dimensiuni pot fi curatate pe loc, folosind un mix de bicarbonat de sodiu, sare si lavanda cu care se acopera si se freaca suprafata patata, apoi se curata cu un aspirator. Petele rezistente se curata prin spalare cu detergenti speciali si aparatura de tip injectie-extractie.

Cum scot mirosul din salteaua de pat?

O saltea patata cu urina sau alte secretii corporale va trebui curatata cat mai rapid pentru ca lichidul sa nu patrunda adanc in grosimea materialului. Folositi un mix de 2 parti otet si o parte sapun lichid turnat pe zona afectata iar dupa 30 minute indepartati cu un burete curat, apoi aspirati. Alternativ, se poate face o spalare in profunzime cu solutii profesionale si aparatura de injectie-extractie ce asigura curatarea profunda si eliminarea definitiva a mirosului.

Ce sunt acarienii si cum ne afecteaza sanatatea?

Acarienii sunt daunatori ce se formeaza in conditii de praf si umezeala corporala. O saltea obisnuita poate contine circa 2 milioane de acarieni, de aceea o igienizare anuala este recomandata pentru a evita alergiile, tusea, iritarea si imbatranirea pielii cauzata de blocarea porilor.

Cum se curata acarienii din saltea?

Aspirarea periodica a saltelei ajuta la eliminarea prafului si acarienilor, insa pentru o igienizare totala se recomanda sterilizrea folosind lampa cu radiatii UV sau curatarea cu abur fierbinte ce distruge toate microorganismele, bacteriile si acarienii din saltea.

Cat costa curatarea saltelei?

In functie de dimensiunile saltelei, gradul de afectare al materialului si tipul de curatare folosit, costurile pot porni de la 100 lei pentru curatarea standard cu igienizare si pot ajunge pana la 300 lei pentru curatarea profesionala in profunzime, cu eliminarea petelor si mirosurilor neplacute.

Ai alte intrebari sau ai nevoie de informatii in ce priveste curatarea saltelei tale?
Iti stam la dispozitie in sectiunea contact sau la telefon!

Sună pentru informații ▪ L-V: 9-18 0750 40 75 36